Familylab Bosna i Hercegovina

BASIC trening za voditelje inspirativnih seminara

Trening je prvenstveno namjenjen za osobe koje direktno ili indirektno rade s djecom, roditelje, stručnjake iz oblasti ljudskih resursa, roditelje/staratelje koji žele da se upoznaju, prodube i integrišu sadržaj treninga u sopstveni život, ali se ne vide u ulozi voditelja seminara.

Po završetku 8 dana treninga učesnici dobijaju certifikat koji im omogućava samostalno organizovanje i vođenje inspirativnih seminara pod okriljem poznate i cijenjene svjetske organizacije Familylab.
Kontaktirajte nas za više informacija
Mjesto održavanja
Lokacija će biti
određena naknadno
Termini treninga
21.09.-24.09.2023.
Uskoro datum II modula

FamilyLab - Bosna i Hercegovina

BASIC trening

Image
FamilyLAB - Bosna i Hercegovina

Da li se pronalazite u nekim od pitanja?

 • Želite da se upoznate s pristupom u radu sa porodicama prema vrijednostima koje opisuje Jesper Juul?
 • Ponestalo vam je ideja i želite da steknete nove vještine u radu s djecom, roditeljima i porodicama?
 • Imate li potrebu da proširite svoja znanja iz područja porodične dinamike i da bolje razumijete kako djeca i njihove porodice funkcionišu i grade odnose na zdrav odnosno neadekvatan način?
 • Jednostavno želite više da naučite, obogatite vašu profesionalnu praksu i upoznate se sa novom paradigmom međuljudskih odnosa?
Ako ste se pronašli u nekim od ovih pitanja onda je ovo pravi trening za Vas i vrlo rado ćemo Vam odgovoriti na sva Vaša pitanja vezano za pomenuti BASIC trening u organizaciji FamilyLab Bosna i Hercegovina.

Kome je ovaj trening namjenjen?

 • Ekspertima i stručnjacima iz navedenih oblasti (psiholozi, pedagozi, socijalni radnici, sociolozi, psihijatri, dječiji psihijatri, psihoterapeuti, studenti fakulteta humanističkih nauka, nastavnici i vaspitači – stručnjaci koji u vaspitno obrazovnim ustanovama i institucijama rade s djecom, mladima i roditeljima i sl.).
 • HR profesionalncima.
 • Osobama drugih profesija, uz prethodne konsultacije s voditeljicom Familylab Bosna i Hercegovina.​
 • Na BASIC treningu je moguće sudjelovati bez daljih obaveza uključivanja u izvođenje inspirativnih seminara.
FamilyLAB - Bosna i Hercegovina
Image
FamilyLAB - Bosna i Hercegovina

Prednosti seminara i osnovne informacije

Seminar ima za cilj lični razvoj, mijenjanje perspektive sebe i djece u jednu lakšu prihvatljivu atmosferu, atmosferu podrške a ne kritike.
 
Nove vještine i znanja koja možete steći nakon treninga:
 • Naša reakcija u komplikovanim trenutcima je orijentacija našoj djeci i mladima
 • Naša svakodnevnica je Djetinjstvo naše Djece
 • Poštovanje prema sebi, spoznaja svojih prednosti i granica kao vodilje u kontaktu i komunikaciji sa svim ljudima
 • Poletnost i lahkoća u radu s djecom i roditeljima kroz odgovornost
Temeljno mijenjanje pristupa obrazovanju:
"Da predavači rade u školama koje će istinski prihvatiti svoje zaposlene, kao i svoje učenike i njihove roditelje" - Jasper Juul, šta bih mogle države (vlade) da urade da bih unaprijedili odgoj svojih građana.

BASIC trening - osnovne informacije

Cijena treninga1150€ II modula - 8 dana

U cijenu treninga su uključena oba modula u trajanju od 8 dana, hand-out materijali, priručnici za rad, osjveženja tokom pauza.


 • 21.09.2023.
 •  
 • Uskoro novi datum
Naša nova grupa polaznika BASIC treninga u Bosni i Hercegovini će brojati između 15 i 30 osoba iz cijele Bosne i Hercegovine. Lokacija treninga će biti naknadno definisana i trajaće ukupno 8 dana i biti će podjeljen u dva termina po 4 dana.

Za sve polaznike našeg treninga smo obezbjedili plaćanje u 3 rate i to:
 1. Po prijavi za trening - 350,00€
 2. Prvi modul - 400,00€
 3. Drugi modul - 400,00€
I Modul - 21.09.-24.09.2023.

I Modul - 21.09.-24.09.2023.

Učesnici će se kroz predavanja, dijalog i iskustvene vježbe, upoznati sa osnovnim vrijednostima koje čine „srce“ Familylab paradigme.
 • ravnopravno dostojanstvo,
 • integritet,
 • lična odgovornost
 • autentičnost

kao i sa nekim od osnovnih koncepata i principa dinamike odnosa dijete – odrasli, poput koncepta saradnje, razlike između samopouzdanja i samosvijesti, ličnog govora itd.

II Modul - Uskoro novi datum

II Modul - Uskoro novi datum

Učesnicima će se omogućiti da steknu primjenljiva znanja i vještine o teoriji u okviru paradigme Jespera Juula. Učesnici će biti pozvani da predstave „konkretne situacije“ na kojim će se raditi u malim grupama i na nivou cijele grupe.

Također ćemo se baviti osnovama savjetodavnog rada tokom insiprativnih seminara, kao i etikom rada voditelja inspirativnih seminara.

Po završetku 8 dana treninga učesnici dobijaju certifikat o pohađanju istog. Certifikat omogućava samostalno organizovanje i vođenje inspirativnih seminara pod okriljem poznate i cijenjene svjetske organizacije Familylab.

Ne čekajte zadnji trenutak, postanite certificirani FamilyLab voditelj seminara. Broj mjesta je ograničen.
Informacije o plaćanju
Za više informacija o samom treningu, uslovima plaćanja i za sva druga pitanja molimo Vas da nas kontaktirate na info@familylab.ba

FamilyLab - Bosna i Hercegovina

Voditeljica BASIC treninga

Porodična savjetnicainfo@familylab.ba

Voditeljica BASIC treninga

Mina Omerović, rođena u Gradačcu, nakon završene srednje škole 1989 godine se selim u Njemačku gdje i danas živim i radim posao koji volim.

Radim sa djecom i roditeljima uporedo uz edukaciju već 16 godina. Iz predhodnih iskustava se rađa želja za boljim razumijevanjem roditelja što na kraju dovodi do rada sa najpoznatijim porodičnim savjetnikom u zapadnoj evropi Jesper Juul.
Omerović Melisa
Omerović MelisaFamilylab trener i referent

Omerović Melisa, rođena u Tuzli, gdje sam i završila srednju medicinsku školu, te upisala studije opšte Medicine. Spletom životnih okolnosti, 2014 godine selim se u Njemačku, gdje dolazim u dodir sa Pikler pedagogijom i Familylab organizacijom.

Trenutno radim kao familylab trener i referent "Basic trening-a za voditelje inspirativnih seminara". 

Image
0
Godina iskustva u radu sa roditeljima i djecom
0
Godina radakao FamilyLab trener
0
Prestižnih certifikata iz oblasti porodičnog savjetovanja

Familylab Association udruženje

Familylab Association je udruženje koje povezuje nacionalne Familylab organizacije širom Europe i svijeta koje se bave pružanjem podrške roditeljima i stručnjacima te razvojem kompetencija u obiteljskim odnosima. Naše aktivnosti su namijenjene zainteresiranim roditeljima koji su u potrazi za boljim načinima roditeljstva, te onima kod kojih je prisutna nesigurnost kada su suočeni s konfliktima, problemima i drugim poteškoćama u obitelji. Smatramo da je takvih oko 85% roditelja.

Familylab Bosna i Hercegovina dio je organizacije Familylab Association. Idejni osnivač Familylaba je Jesper Juulobiteljski terapeut i autor mnogih knjiga na temu obiteljskog života i odgoja koji zadnjih 15-ak godina u okviru Familylaba kroz rad sa stručnjacima i roditeljima promovira i širi ideje o novim paradigmama u odnosu između djece i odraslih.

© 2024 Familylab Bosna i Hercegovina, sva prava pridržana. | Design by: Web studio NESA